Kliniekprijzen.nl

Kliniekprijzen, snel en eenvoudig

Kaakchirurgie » Wortelkanaalbehandeling prijzen en informatie aanvragen

Kosten wortelkanaalbehandeling? Vraag via kliniekprijzen snel en gemakkelijk de kosten van een wortelkanaalbehandeling op bij de diverse aangesloten klinieken.

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Een andere naam voor de wortelkanaalbehandeling is een kanaalbehandeling of zenuwbehandeling. Dit is een tandheelkundige behandeling, deze moet gedaan worden als er in het wortelkanaal van een kies of tand een ontsteking zit of er dreigt aan te komen.

Wortelkanaal, zenuwvezels en bloedvaten

De tanden en kiezen bestaan uit een of meerdere wortels en een kroon. Het gedeelte dat boven het tandvlees te zien is, is de kroon, de wortels zitten er onder. Bij de wortels lopen kanalen, dit is het wortelkanaal. Deze zijn gevuld met zenuwen en kleine bloedvaten, dit noemen ze ook wel pulpa en het is levend weefsel.

Ontstoken pulpa

Je kunt last hebben van een lekkende vulling of van tandbederf, dan kan er een ontsteking optreden in de wortels. Gevoeligheid bij drinken is een van de vele klachten. De ontstoken pulpa zal uiteindelijk afsterven.

De wortelkanaalbehandeling

Het kan pijnlijk zijn, maar het kan ook een gevaar zijn voor een tand of kies. Het is belangrijk dat het goed schoon wordt gemaakt. Hierbij wordt na opening de ontstoken pulpa weggehaald. De wortelkanalen worden gevuld. Er is controle nodig en daarom worden er nog foto┬┤s gemaakt. Een kroon aanbrengen is na de behandeling noodzakelijk omdat de tand of kies verzwakt is.

Terug naar de hoofdcategorie Kaakchirurgie.

Begin hier om Wortelkanaalbehandeling informatie aan te vragen

U kunt op Kliniekprijzen.nl zonder moeite meerdere prijzen aanvragen bij verschillende klinieken in uw buurt. Het enige wat u hoeft te doen is het onderstaande formulier in te vullen. Kliniekprijzen.nl zal uw aanvraag doorsturen naar de geselecteerde kliniek voor wortelkanaalbehandeling...

  1. Vul uw gegevens in op het informatie-aanvraagformulier
  2. Kliniekprijzen.nl stuurt uw aanvraag aan meerdere klinieken in uw buurt
  3. U ontvangt informatie van deze klinieken

Vraag binnen een minuut bij meerdere klinieken informatie aan!

Zonder telefoonnummer kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.

Vul dit veld alleen in indien het afwijkt van het telefoonnummer voor overdag.

Ja, ik ontvang graag maandelijks (GRATIS) nuttige informatie en aanbiedingen voor klinieken.

Relevante categorie├źn