Borstcorrectie

De borstcorrectie is voor sommige vrouwen zeer wenselijk. Het kan zijn dat de borsten te klein zijn of juist te groot. Door de zwangerschap kunnen de borsten bijvoorbeeld gaan hangen en daar zijn veel vrouwen niet blij mee, daarom willen ze dat er wat aan gedaan gaat worden. Te zware borsten zijn ook niet prettig omdat men last kan krijgen van nek en rug klachten. Deze moeten daarom worden aangepakt en een borstcorrectie behoort dan tot de mogelijkheden.

Waarom een borstcorrectie?

Er zijn verschillende situaties waarom een vrouw een borstcorrectie wil laten toepassen. Het kan zijn dat een vrouw minder tevreden is met het uiterlijk, er kan daarom een plastisch chirurg in de arm worden genomen om samen te kijken hoe het probleem opgelost kan worden. Deze chirurg kan de problemen snel met je in kaart brengen en de oplossingen weergeven. Alles wordt netjes voor je in kaart gebracht en er wordt een behandelingsplan gemaakt. Dit geeft een goed beeld van het resultaat dat je mag verwachten na de ingreep. Het is namelijk nodig dat je voor de behandeling ook weet waar je aan toe bent.

Contra-indicaties

Bij een cosmetische ingreep is het belangrijk dat de persoon gezond is. Er zijn een aantal ziekten die de kans op complicaties kunnen vergroten. Hierbij kan gedacht worden aan vormen van astma of CARA, ernstig hartlijden en een levercirrhose.

Voorbereiding op de operatie

Voordat de operatie plaats gaat vinden is het belangrijk dat de mensen geen bloedverdunnende medicijnen gebruiken. Als men rookt moet men drie tot zes weken voor de operatie stoppen en dit een hele poos volhouden. Nicotinegebruik is namelijk niet goed als de wond moet gaan genezen, dit kan namelijk zorgen voor stoornissen in de wondgenezing. Een dag voor de ingreep dient men geen alcohol te nuttigen, op deze manier is de kans op bloeduitstortingen een stuk kleiner.