Borstlift

Borstlift – Mastopexie

De operatie, een borstlift, is geschikt voor vrouwen waarbij de borsten zijn gaan hangen na bijvoorbeeld een zwangerschap. Ouder worden speelt hierin natuurlijk ook een rol. Het kan zijn dat de borsten er uit zien als lege hangzakken, de tepel is vaak tot ver over de borstplooi gezakt en daar willen vrouwen wat aan laten doen. De borstlift operatie wordt ook wel mastopexie genoemd, het lijkt als er gekeken wordt naar de littekens veel op een borstverkleining. Bij de borstlift wordt er alleen geen borstweefsel weggehaald. De overtollige huid wordt wel weggesneden en de tepel wordt naar boven geplaatst. Dan wordt het borstweefsel in een nieuwe vorm neergezet.

Borstlift – Keloïdvorming

Een borstlift heeft ook nadelen, namelijk de littekens. Soms kan dit leiden tot keloïdvorming. Dit is een vorming van extra bindweefsel in een litteken. Na de operatie kunnen de borsten ook platter lijken, ook dat kan als nadeel gezien worden. Maar dit kan worden verholpen met een borstimplantaat. Het is belangrijk bij de keuze om de mogelijkheden met een chirurg te bespreken, zodat teleurstellingen voorkomen kunnen worden.

Borstlift en Borstvergroting

Bij te kleine bosten kan een borstlift gedaan worden samen met een borstvergroting. Er kan ook een borstlift worden gedaan en na zes maanden de borstvergroting laten uitvoeren. Na de borstlift zijn veel vrouwen erg tevreden en willen dan geen borstvergroting meer.

Borstlift – de operatie

De operatie vindt plaats onder gehele narcose, deze duurt gemiddeld twee tot drie uur. Na een week mag iemand weer aan het werk, het totale proces van genezen duurt ongeveer zes weken. Er dient dan een speciale sport bh gedragen te worden zodat de borsten ondersteund worden. Zwaar tillen en erg intensief sporten mag dan niet.