Borstvergroting

Als je een kleine cupmaat hebt dan kun je de borsten laten vergroten. Dit kan door de zwangerschap komen, maar het kan ook zijn dat je gewoon niet tevreden bent met je lichaam. De operatie kan dan worden gedaan onder volledige narcose om de borsten te vergroten of verstevigen.

Borstvergroting consult

Een patiënt krijgt eerst een intakegesprek voordat de borstvergroting plaats gaat vinden. Het kan zijn dat het gesprek over de borstvergroting gratis is, soms wordt er een vergoeding voor gerekend. Het is hoe dan ook een vrijblijvend gesprek over de borstvergroting. Je kunt de wensen aangeven en aangeven waar je mee zit, dan kan er worden gekeken wat er aan gedaan kan worden. Er is wel lichamelijk onderzoek nodig om vast te stellen wat er gedaan kan worden. Samen worden de wensen dan beschreven en wordt er aangegeven welke borstvergroting er gedaan kan worden. Je kunt zelf kiezen welke prothesen je dan zou willen en welke implantaten. Ook is het belangrijk om het over de littekens te hebben en hoe dat deze zichtbaar zijn. Dit wordt allemaal tijdens het borstvergroting consult besproken. Dan heb je de tijd om na te denken of dat je de borstvergroting wilt ondergaan.

Borstvergroting de behandeling

Vaak gaat het bij de borstvergroting over een dagbehandeling, het wordt wel onder gehele narcose gedaan. Het is een veilige manier maar ook het minst pijnlijk. Er worden eerst foto’s gemaakt, dan wordt het afgetekend en dan krijg je narcose. Dit duurt bij elkaar ongeveer een half uur. Dan begint de operatie en de borstvergroting duurt ongeveer 60 tot 90 minuten. Dan worden de implantaten aangebracht en wordt het geheel gehecht. Er worden vaak ook drains geplaatst zodat het wondvocht weg kan lopen. Vaak gaan deze er binnen een dag weer uit.

Borstvergroting na de behandeling

Na de behandeling van de borstvergroting kun je het beste vrij zijn. Je kunt het dan zelf rustig aan doen want tillen en huishoudelijk werk zijn dan geen goede bezigheden. Ook wil je het zelf niet vanwege de gevoeligheid van de borsten. Als de zwellingen weg zijn en de pijn wordt minder dan kun je rustig aan weer op gaan starten. De hechtingen lossen vaak zelf op maar als deze verwijderd moeten worden moet je terug naar het ziekenhuis. Sporten kan pas weer na acht weken als alles goed is genezen. In de tussentijd kun je het beste een sport bh dragen.

Borstvergroting resultaat

Het resultaat van de borstvergroting is vrijwel direct zichtbaar. Je kunt kijken hoe het er uit ziet, maar na drie tot zes maanden kun je het beter zien. Dan zie je de uiteindelijke vorm pas weer. De borstprothesen kunnen ongeveer 15 jaar meegaan. Sommige fabrikanten geven zelfs al een langere levensduur aan. Het is goed om de arts voor de borstvergroting te vragen hoelang deze meegaan zo weet je namelijk ook waar je aan toe bent. Als je namelijk na 15 jaar weer nieuwe prothesen moet, moet je hier natuurlijk wel voor open staan. Neem dit mee in je overweging.

Borstvergroting complicaties en risico’s

Bij een operatie horen risico’s zo ook bij de borstvergroting. De operatie wordt wel onder volledige narcose gedaan, maar er kan sprake zijn van kapselvorming, het bindweefsellaagje trekt zich samen en dan wordt de borst hard en onnatuurlijk rond. Dit kan samen gaan met veel pijn, de implantaten kunnen lekken en kapot gaan en je kunt asymmetrische borsten krijgen. Je kunt ook tepels krijgen die gevoelloos worden of die juist extra gevoelig zijn.

Siliconenprothese

Bij een borstvergroting wordt de vrouwenborst met een operatie groter gemaakt. Hierbij worden diverse materialen gebruikt.

Met siliconengel gevulde implantaten

De borstvergroting kan samen gaan met implantaten. Deze zijn vaak gevuld met siliconengel. Ook kunnen deze uit een gevulde kunststof huls met water bestaan. Na de operatie kunnen implantaten worden aangevuld, maar dat is niet bij allemaal mogelijk. De siliconen voelen dikker aan ook meer natuurlijker maar de kans op lekkage is een nadeel. In hoeverre het schadelijk is voor het lichaam is nog niet bekend. De symmetrie is ook belangrijk, hiervoor zijn verschillende behandelingen mogelijk. Vaak wordt er via de oksel gewerkt, er wordt dan gekozen voor incisie in de onderrand van de tepel. Ook kan dit in de plooi van de borst worden gedaan. Dit geeft de minst opvallende littekens. De laatste tien jaar willen steeds meer mensen een borstvergroting, ook mannen die meer indruk willen maken met de grootte van de borsten kunnen hier voor kiezen en kunstmatige opvulling aan laten brengen.

Zoutwaterprothese

Bij een borstvergroting wordt een zoutwaterprothese gebruikt, dit is een van de drie implantaten. Deze zijn gevuld met fysiologische zoutwater oplossingen. Deze prothese bestaat uit een zakje van siliconenrubber en deze is gevuld met zout water. Het kan zijn dat de prothese gaat lekken en dan komt het zoute water in het lichaam terecht. Dit kan geen kwaad, het water komt er door de nieren uit.