Borstverkleining

Vrouwen kunnen een probleem hebben met zware en hangende borsten. Borsten kunnen een abnormaal gewicht hebben en kunnen gaan hangen, vrouwen kunnen dan rug, schouder en nekklachten krijgen, ook schamen zich veel vrouwen hier voor.

Borstverkleining – de operatie

De borstverkleining wordt onder algehele narcose gedaan. Het borstklierweefsel en de bijbehorende huid worden dan verwijderd. Er wordt dan een nieuw, kleiner model borst gemaakt. Ook wordt de tepel dan geplaatst. Er zijn verschillende operatiemethoden, er wordt overlegd welke methode het beste uitgevoerd kan worden.

Borstverkleining – na de operatie

Na een operatie zijn de borsten kleiner maar ook steviger. Er blijven altijd littekens zichtbaar van de operatie. Het kan zijn dat de borsten niet symmetrisch zijn omdat dit niet altijd mogelijk is. Ook de vorm en de gevoeligheid van de tepels kunnen nu anders zijn na de ingreep. Alle wonden worden goed dichtgemaakt met fijn hechtmateriaal, meestal lost dit zelf op. Soms moet er een drain worden geplaatst, bloed en vocht worden dan als dat nodig is afgevoerd. Een overnachting is altijd nodig bij deze operatie. Er wordt altijd rekening gehouden met de wensen van de patiƫnt als het gaat over de grootte, vorm en stevigheid van de borsten. Maar niet alle wensen kunnen altijd voor 100% worden gerealiseerd.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Als er een medische indicatie bestaat wordt de borstverkleining vergoed door de zorgverzekeraar, anders niet.