Burn out

Het gebeurt steeds meer mensen vandaag de dag, dat je een burn-out krijgt. Je raakt vermoeid, hebt meer stress en je moet nog veel werk doen. Het is belangrijk om natuurlijk een oplossing te vinden hiervoor. Hoe echter? Psycholoog Hilversum heeft de oplossing voor jouw probleem. Laten we snel verder gaan.

Wat is dat nu? Een burn-out?

Het is een vorm van overspannenheid, waarbij je uitgeput bent. Het is iets waardoor je zo moe bent, dat je niet meer goed functioneert. Het is de oorzaak van tal van psychische en fysieke klachten. Het is vaak zo, dat je de klachten al een lange tijd hebt.

De zorgverleners en burn-out

De verzekeraars en zorgverleners gebruiken niet dezelfde burn-out. Niet iedereen die ziek is door stress heeft een burn-out. De cijfers zijn daarom niet een goede weergave. Men zegt dat 3,9 mannen op de duizend mannen er last van hebben en 7,2 procent van de vrouwen per 1000 vrouwen.

De oorzaak

De oorzaak kan veel oorzaken hebben. Het kan een te hoge druk zijn op het werk, een stoornis, een ziekte of een ander probleem. Er zijn verschillende redenen waarom iemand een burn-out heeft. De huisartsen geven het al snel een stempel. Het is echter wel belangrijk om een goede diagnose te stellen.

 

Oorzaken burn-out

De oorzaken van burn-out kunnen zeer verschillen. Het kan een gebeurtenis zijn, een situatie van veel stress, een scheiding, ontslag of het verlies van iemand waar je van houdt. Het kan komen, dat je hierdoor lang ligt te piekeren in de nacht. Perfectiedrang en te veel werk op het werk kan ook een oorzaak zijn.

 

De symptomen

Als je veel piekert, slecht slaapt, prikkelbaar bent, makkelijk huilt, nergens zin in hebt, lichamelijk en geestelijk moe bent dan kun je wel eens een burn-out hebben. Het is dan tijd voor een bezoek aan psycholoog Hilversum. Een psycholoog kan je beter doorgronden dan je eigen huisarts. De psycholoog is ook beter bekend met het fenomeen burn-out. Helemaal als het om een specialist gaat.

 

Een afspraak maken

Het is slim om op tijd een afspraak te maken. Kijk of er mogelijkheden zijn voor een consult om zo je frustraties en problemen uit te spreken. Alleen dat al kan zeer verlossend voelen en je helpen. Het is gewoon slim om aan te kloppen bij psycholoog Hilversum.