Hoe vind ik een geschikte zorgverzekering?

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn veel verschillende aanbieders van zorgverzekering, welke ook nog eens bij uw persoonlijke plaatje moeten passen. U heeft natuurlijk in de loop der jaren wel een voorkeur van een bepaalde aanbieder gecreëerd, maar is deze nog wel zo goed? Wij zullen u een aantal handig tips geven voor het vinden van een geschikte verzekeraar, zodat u veilig en op de juiste manier uzelf kunt verzekeren.

Type verzekering

Allereerst moet u de keuze maken tussen een naturapolis of een restitutiepolis. Een naturapolis houdt het volgende in; deze is afgesloten bij een bepaalde verzekeraar en zij hebben een samenwerkingscontract met verschillende dienstverleners. Hierdoor bent u genoodzaakt om gebruik te maken van deze aangeschreven dienstverleners, maar ontvangt u wel een premiekorting.

Een restitutiepolis werkt net even anders; hierbij houdt u volledig het zeggenschap over de instelling waar u een behandeling aangaat. U zult hierbij echter geen premiekorting ontvangen. Bij beide polissen is de spoedeisende hulp van elk ziekenhuis voor u bereikbaar en valt dit binnen de afgesloten verzekering.

Het afsluiten

Heeft u een geschikte verzekeraar kunnen vinden en heeft u de keuze voor het type verzekering gemaakt? Dan is het verstandig om de basisverzekering via het internet af te sluiten. Dit levert u over het algemeen een korting op voor het maandelijkse premiebedrag. De goedkoopste zorgverzekering zult u persoonlijk moeten bekijken, want dit hangt af van de gekozen verzekeraar en het type verzekering.

Een aanvullende verzekering is bij veel mensen niet nodig. Zo blijkt uit onderzoek dat maar liefst 58% van de verzekerden met een aanvullende verzekering hier geen gebruik van maken. Daarom raden wij u aan om allereerst te kijken of u de aanvullende verzekering daadwerkelijk nodig heeft. Onder een aanvullende verzekering vallen onder andere de volgende behandelingen; tandartsbezoeken of fysiotherapeutische behandelingen.

Betaal uit eigen zak

In veel gevallen betalen mensen meer premie aan de aanvullende verzekering, dan het in werkelijkheid kost. Daarom raden wij u aan om deze twee manieren van betalen eens naast elkaar te leggen. In sommige gevallen is het namelijk voordeliger om tandarts of fysiotherapie bezoeken uit eigen zak te betalen, want op jaarbasis kan dit u een hoop schelen doordat de premie snel oploopt bij het afsluiten van een betreffende aanvullende verzekering.

Verschillende verzekeraars

Heeft u een basisverzekering lopen bij u vaste verzekeraar, maar ziet u een aantrekkelijke aanvullende verzekering bij een andere aanbieder? Dan kunt u gerust twee verzekeringen bij twee verschillende aanbieders laten lopen. Zo kunt u veel kosten besparen, indien u zich oriënteert op aantrekkelijke prijzen voor de verzekeringen.