Liften

Armlift

Er kan overtollig vel aan de arm zitten, dit is teveel huid van je bovenarm en deze kan verwijderd worden tijdens een armlift. Aan de binnenzijde van de arm kan via een incisie het vet en vel worden weggehaald, met blijvend resultaat. De slappe huid aan de binnenzijde kan ontstaan na een zwangerschap of door gewichtsverlies. Ook door ouderdom kan dit ontstaan en een reden zijn om aan te willen pakken. De huid gaat namelijk strakker spannen. De contouren van de bovenarm zijn dan beter zichtbaar. Er komen na de operatie wel littekens voor, aan de onderzijde komen deze voor en die lopen door tot in de oksels. In het begin zijn deze littekens goed te zien, maar deze vervagen vanzelf.

Endermologie als optimale genezing na armlift

De armlift operatie moet natuurlijk goed verlopen, om dit te bevorderen wordt er ook wel gesproken over een endermologie behandeling (LPG). De huid kan na de operatie sneller strak en mooier worden gemaakt. Voor de ingreep worden vaak ook al een paar behandelingen gegeven om de huid te laten wennen. Na drie weken als de ingreep klaar is wordt de behandeling weer hervat tot dat het maximale resultaat is bereikt.

Berkenrijs

Er lopen een paar fijne blauwe en rode vaatjes net onder de huid op de benen, deze zijn met het blote ook zichtbaar, deze worden ook wel berkenrijs genoemd. Hiervoor is de diodelaser een goede uitkomst. Hiermee wordt het bloed verspreid en de vaatwandjes worden gecoaguleerd. De vaatjes gaan dan verdwijnen. Dit is best een hardnekkige aandoening en op een bepaald moment kan het toch weer op gaan treden, maar dat is afhankelijk van een aantal factoren waaronder de leeftijd, de leefgewoonte, de weersinvloeden en bijvoorbeeld de sterkte van de vaatwand. Een jaarlijkse nabehandeling is bij sommige mensen nodig om het goed in toom te kunnen houden. Als de behandeling klaar is dan is de huid wat gezwollen en is het mogelijk dat er korstjes op de huid zitten. Deze huid moet ongeveer 2 weken de tijd krijgen om te gaan herstellen. Tussendoor zie je al goede resultaten, maar na 2 weken is het volledige resultaat pas echt zichtbaar.

Dijbeenlift

Slappe huid vindt niemand fijn, zeker niet als deze zich aan de binnenzijde van de bovenbenen bevindt. Na gewichtsverlies of na een zwangerschap kunnen deze klachten optreden, maar ook bij het ouder worden hoort het er bij, de huid gaat namelijk minder elastisch worden. Deze huid die er dus teveel zit kan worden weggehaald, de huid wordt dan opgespannen en daardoor gaat het bovenbeen er weer beter uitzien. Er komen wel littekens en in het begin zijn deze wel opvallend. Na een tijdje vervagen ze en zijn mensen weer trots op de bovenbenen, wie mooi wil zijn moet er wat voor over hebben en een dijbeen lift wordt vaak gecombineerd met een liposuctie van de bovenbenen. Voor sommige mensen kan dit een vervelend probleem zijn, ze kunnen namelijk de benen tegen elkaar bewegen en dat gaat schuren en dat kan voor klachten gaan zorgen, er is dus wat aan te doen!

Dijbeenlift bij matig huidoverschot

Het is ook mogelijk om huid weg te nemen in de lies bilplooi als er sprake is van matig huidoverschot. Het litteken komt daar ook te liggen en daarom geven veel mensen ook de voorkeur aan deze behandeling, de littekens zijn namelijk niet voor de hele buitenwereld zichtbaar, ook niet in de zomermaanden. Na enkele maanden is het wel mogelijk dat het litteken wat breder wordt en uit gaat zakken, maar dat wil niet zeggen dat het onder de onderbroek of bikini uit gaat komen, maar dit kan wel.

Dijbeenlift bij uitgesproken huidoverschot

Vetweefsel kan worden weggehaald als er sprake is van uitgesproken huidoverschot. Er kan dan huid worden weggehaald over de lengte van het hele bovenbeen, dit wordt gedaan tot net boven de knie. Het litteken is dan te vinden op de lies en loopt verticaal naar beneden, tot aan de binnen achterzijde van het bovenbeen. Na deze ingreep moet iemand zes weken een speciaal drukverband panty dragen, deze moet speciaal worden aangemeten, zodat het herstel ook goed kan verlopen.

Bilvergroting

Je kunt vinden dat je te kleine of te platte billen hebt, de keuze die je dan hebt is de billift of de bilvergroting, afhankelijk van wat je bij jouw lichaam niet mooi vindt. De grootte en de vorm van de billen kunnen veranderd worden door te kiezen voor implantaten. Bij de vrouwen en bij de mannen wordt de operatie regelmatig uitgevoerd. Er zijn wel meerdere implantaten beschikbaar die nu gebruikt kunnen worden. Ze verschillen qua grootte, vulling en vorm. Je kunt daarom zelf gaan bekijken hoe jij je billen wilt hebben en welke implantaten er dan geschikt zijn, je wordt hier natuurlijk geadviseerd.

Billift consult

Voordat de billift uitgevoerd gaat worden is er eerst een afspraak met de arts. Er wordt gekeken waar je nu tegen aan loopt en wat je wensen zijn. De arts kan dan kijken wat er met je wensen gedaan kan worden en hij kan zien wat je verwachtingen zijn. Er wordt dan samen bekeken wat er haalbaar is en wat niet, zo heb je een goed beeld wat je kunt verwachten na de operatie. Iedereen heeft persoonlijke wensen en de arts staat hier graag bij stil. Daarom is het belangrijk dat je de tijd neemt voor een gesprek. Er zijn ook risico’s verbonden aan deze ingreep en daar gaat de arts je ook op wijzen, een bloeding is bijvoorbeeld een mogelijkheid maar je kunt ook een infectie krijgen. De prothese moet operatief worden weggehaald als er een infectie op gaat treden, na een paar maanden als het beter is kan er een hersteloperatie plaatsvinden, maar de vraag is echter wel of je dat wilt meemaken. Sommige mensen vinden de risico’s te groot en kiezen liever voor andere mogelijkheden.

Billift ingreep

Voor de ingreep word je een dag opgenomen in het ziekenhuis. Deze vindt plaats onder narcose en als je eenmaal slaapt wordt er een sneetje gemaakt in de bilplooi. Daar wordt een implantaat onder het vet of huidweefsel geplaatst. Na de operatie blijft er daarom maar een klein litteken over. Je blijft na de ingreep onder controle tot het moment dat je naar huis mag. Het is mogelijk dat je na de ingreep pijn hebt, je kunt een zwelling hebben. Ook zullen de billen gespannen aanvoelen, de eerste zes weken na de behandeling mogen de implantaten niet belast worden. Je moet daarom dag en nacht een step in onderbroek aan. Deze zorgt er voor dat de nieuwe vorm van de billen ondersteund wordt. De zwelling wordt ook tegen gegaan. Als er veel trekkracht op het litteken komt gedurende de eerste drie maanden dan kan het litteken breder gaan worden. Als je dat wilt voorkomen weet je dus wat je moet doen!

De resultaten van een billift of een bilvergroting

De zwelling moet afnemen na de operatie, je kunt dus niet meteen zien wat het resultaat is. Na een paar maanden is het resultaat goed zichtbaar. Dan wordt de kleur van het litteken steeds beter, dan krijgt het weer meer de kleur van je huid en wordt het minder zichtbaar. Je hoeft je dus niet te schamen voor een litteken want na een tijdje is het minder zichtbaar.