Neuscorrectie

Esthetisch-plastische chirurgie biedt de mogelijkheid om de vorm van de neus aan te pakken maar ook de omvang (te groot of te klein) kan gecorrigeerd worden. Het is een minimale ingreep en kan een groot effect hebben. Hierbij moet je wel goed kijken welke vorm je graag wilt hebben als eindresultaat.

De behandeling

Er zijn vier ingrepen mogelijk: neusrugcorrectie, neuspuntcorrectie, rechtzetten en verkleinen. Het kan onder plaatselijke maar ook onder algehele narcose, dat is afhankelijk van wat er gedaan moet worden. Vaak worden er insnijdingen gedaan aan de binnenzijde van de neusgraten. Er kan een implantaat worden aangebracht van kraakbeen of kunststof.

Na de behandeling

Na de operatie is het belangrijk dat je een nachtje in de kliniek blijft. De pijn valt vaak wel mee, maar omdat er zwellingen en verkleuringen zijn kan het wat drukkend aanvoelen, deze zwellingen en verkleuringen trekken echter vanzelf weg. Je moet 10-14 dagen een gipskapje op de neus dragen en het resultaat kan na een jaar echt goed worden beoordeeld, even de tijd nemen!