Oren

Oorcorrectie

Een oorcorrectie wordt gedaan als iemand last heeft van afstaande oren of van flaporen. De stand van de oren kan worden aangepast met deze ingreep en dan kunnen mensen weer gelukkig door het leven gaan.

Behandeling

De oorcorrectie wordt gedaan onder plaatselijke verdoving, het duurt echter maar een uur. Er wordt een kleine snee gemaakt aan de achterzijde van de oorschelp, dan wordt het kraakbeen gecorrigeerd en er wordt een reepje huid weggehaald. Op deze manier wordt de hoek van het oor ten opzichte van het hoofd verkleind.

Na de behandeling

Na de oorcorrectie worden de oren verbonden, het ziet er uit als een tulband en deze mag na een week worden verwijderd. In de nachten moet daarna nog een week een zwachtel worden gedragen. Het is belangrijk voorzichtig te zijn een paar weken na de ingreep met slapen, wassen en sporten. Roodheid gezwollen en overgevoeligheid van de oren hoort er bij.

Oorlelcorrectie

De oorlellen kunnen te groot zijn, maar ze kunnen ook uitgerekt of uitgescheurd zijn. Dan kan een oorlelcorrectie een optie zijn. De plastisch chirurg kan bekijken of de oorlelcorrectie mogelijk is. Er wordt ook gekeken of het resultaat dat je graag wilt zien bereikt kan worden.

De oorlelcorrectie

De correctie wordt gedaan onder plaatselijke verdoving. Er wordt een kleine snee gemaakt en er wordt zo een stukje oorlel weggehaald. Het wordt dan gehecht en afgedekt met een pleister. De littekens zijn niet goed meer zichtbaar.

Na de oorlelcorrectie

Na de ingreep mag je naar huis. Een week daarna moet je terugkomen en wordt het bekeken. De hechtingen en de pleister worden dan verwijderd. Er worden soms ook vervolgafspraken gemaakt maar dat is in overleg en afhankelijk van het herstel.