Trends in de sportwereld

Er zijn tegenwoordig veel vaker mensen bezig met sporten en afvallen. Er zijn hier dus ook tal van trends te vinden. Een medewerker van Beverlygym.com heeft deze voor u op een rijtje gezet zodat u een persoonlijke keuze kunt maken om mee te gaan in één van deze trends. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat u zich kunt gaan wagen aan het sporten en afvallen op een, voor u persoonlijk, nieuwe manier.

Ontstaan van nieuwe sporten

Het opzetten van een nieuwe sport is tegenwoordig niet moeilijk meer. Er is bijvoorbeeld weinig vermogen of materiaal nodig voor het opzetten van een sport. Ook het bereiken van mensen is gemakkelijk, want dit kan in grote massa’s via sociale media of platforms waar sporters zich op hebben aangesloten. Doordat fitness de afgelopen jaren al een sterke positie heeft ingenomen in de sportwereld, worden er veel passend concepten hierop bedacht, zoals SoulCycle of health goths.

Wanneer er materialen nodig zijn voor een sport kan dit heel goedkoop worden geproduceerd en geïmporteerd vanuit China of zelfs met een 3D printer worden gemaakt. Nieuwe sporten worden ook steeds sneller omarmt door grote bedrijven, want wanneer deze uniek is zal er veel over gesproken worden in op platforms en via sociale media. Dit creëert natuurlijk weer interesse bij grote bedrijven, want zij kunnen hier op lange termijn profijt uithalen.

Stedelijk sporten

Veel mensen haken af bij het sporten opdat het teveel tijd (en geld) in beslag neemt. Wanneer u zich aansluit bij een sportschool moet u altijd naar de sportschool, aan- en uitkleden en maandelijks een bedrag betalen voor het gebruik mogen maken van de sportschool. Daarom is het stedelijk sporten steeds populairder. Dit is eigenlijk hardlopen, wielrennen of een bootcamp bij u in de buurt. U verzamelt buiten op een centraal punt waarna u samen op pad gaat. U stapt de deur uit en kunt meteen aan de slag, want vanaf het moment dat u buiten bent kunt u beginnen met hardlopen. Zo maak u uitermate efficiënt gebruik van uw tijd om een sport te beoefenen.

Bewegende mensen zijn interessant

Uit onderzoek is gebleken dat bewegende mensen een stuk productiever, gezonder en socialer zijn dan mensen die stil zitten. Daarom zijn er tal van instanties, organisaties en bedrijven die de focus leggen op het in beweging brengen van mensen. Zij richten bijvoorbeeld een moment van de week in om met het gehele bedrijf in beweging te zijn; in de sportschool of buiten. Dit draagt ook indirect bij aan een positief imago naar de buitenwereld toe.