Wat kost de Alizonne therapie?

De Alizonne therapie is vernoemd naar de Alizonne klinieken waar deze therapie gegeven wordt. Het is een intensieve therapie met intensieve begeleiding die gericht is op (blijvend) gewichtsverlies. In dit artikel lees je wat de Alizonne therapie inhoud en wat de prijzen bij deze kliniek zijn.

Wat is Alizonne therapie?

De Alizonne therapie is een dieet waaraan behandelingen in de Alizonne kliniek gekoppeld zijn. Dit zijn geen operatieve ingrepen zoals met liposuctie het geval is, maar betreft behandelingen zoals bindweefselmassage en ultrasone therapie.

De Alizonne klinieken zijn privéklinieken en zitten verspreid door het gehele land. Zo hoef je nooit ver te rijden om een kliniek te bereiken. Dit is belangrijk omdat je gedurende de therapie vaak een bezoekje aan de kliniek zal moeten brengen.

De Alizonne therapie verkreeg grote bekendheid omdat bekende Nederlanders zoals Angela Groothuizen en Trijntje Oosterhuis ermee in de media kwamen. Zij vielen succesvol af dankzij de Alizonne therapie methode.

Het dieet

Belangrijk onderdeel van de Alizonne therapie is het dieet wat je moet volgen. Ieder pondje gaat immers door het mondje. Het Alizonne dieet is geen standaard dieet. Het wordt namelijk op de persoon afgestemd. Hiervoor krijg je een intake bij de Alizonne kliniek. Aan de hand van je geslacht, gewicht, lengte, voedselvoorkeuren en doelstellingen wordt een dieetschema op maat gemaakt. Dit neemt niet weg dat het een vrij strikt dieet is. Zeker in de eerste fase van het dieet is het vrij streng en ben je beperkt in de voedingsmiddelen die je mag eten.

Het Alizonne dieet is een zgn. eiwitdieet. Dit betekend dat je een belangrijk deel van je calorieën uit eiwitten zal halen. Je moet bij dit dieet dagelijks eiwitshakes van Alizonne drinken. Deze shakes zijn rijk aan eiwitten terwijl ze arm aan koolhydraten en vetten zijn.

Eiwitten zijn belangrijk als je af wilt vallen. Ze moeten het jojo-effect voorkomen. Als je gaat lijnen dan verlies je namelijk meer dan alleen lichaamsvet. Je zult ook spiermassa verliezen. Het verlies van spiermassa zorgt ervoor dat je stofwisseling trager wordt. Als je dan na het dieet je oude eetgewoonten weer oppakt, en gaat eten wat je gewend was, dan kom je extra snel weer aan. Je hebt na het volgen van het dieet immers minder eiwitten nodig. Om dit te voorkomen is het zaak om veel eiwitten te eten tijdens het lijnen. Eiwitten zorgen voor het behoud van je spiermassa. Zo blijft je stofwisseling op peil en voorkom je het jojo-effect.

Aanvullend op het Alizonne dieet krijg je voedingssupplementen. Deze supplementen moeten voorkomen dat je tekorten aan voedingsstoffen krijgt tijdens het volgen van het dieet. Tekorten aan voedingsstoffen zijn tijdens ieder dieet een reëel risico, je eet tenslotte minder waardoor je ook minder vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen binnen krijgt.

De therapie

De Alizonne therapie bestaat uit bindweefselmassage en ultrasone therapie. Deze worden in de kliniek gegeven.

De bindweefselmassage is bedoelt om cellulitis te verminderen. Dit is veel voorkomend probleem bij vrouwen met overgewicht. Met de bindweefselmassage worden de diepere huidlagen gemasseerd zodat deze goed doorbloed worden. Het verminderd spierspanning en helpt ook bij chronische pijnen.

Door het bindweefsel te masseren wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en wordt de productie van collageen bevorderd. Dit zorgt voor een gladdere en meer egale huid.

De bindweefselmassage duurt 30 minuten per sessie.

De ultrasone therapie kan je beschouwen als een alternatief voor liposuctie. Omdat hier geen mes bij aan te pas komt loop je ook niet het risico op littekens of complicaties. De ultrasone therapie wordt gegeven met een apparaat wat laagfrequente trilling afgeeft. Deze trillingen helpen om de vetcellen af te kunnen breken.

De kosten

Er is niet één vaste prijs voor de Alizonne therapie. De kosten zijn afhankelijk van de situatie en het individu. Omdat de Alizonne therapie een langdurig traject is kunnen de kosten wel behoorlijk oplopen. Een behandeling duurt normaal gesproken 20 weken. In de opstartfase zijn de kosten het hoogst. Deze liggen dan op gemiddeld 109 euro per week. Dit komt omdat je dan allerlei maaltijdsupplementen en voedingssupplementen moet kopen. Dan heb je nog de kosten voor de bindweefselmassages en de ultrazone therapie die je gedurende het traject zult ondergaan.

De dieetkosten dalen na de opstartfase naar gemiddeld 73 euro per week. In de laatste fase van de Alizonne therapie dalen de dieetkosten tot gemiddeld 37 euro per week.

Omdat de bindweefselmassages en de ultrazone therapie ook regelmatig gedaan moeten worden kunnen de totale kosten van de behandeling oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Na het behalen van je streefgewicht blijf je onder controle staan van de Alizonne kliniek. Je wordt dan tweewekelijks gewogen en je hebt een gesprek met een begeleider over hoe het gaat en waar je tegen aanloopt. Het voordeel hiervan is dat je op gewicht kunt blijven dankzij de begeleiding die je na het traject krijgt. Bij veel diëten is het namelijk zo dat je na het bereiken van je streefgewicht weer snel zult aankomen. Bij Alizonne is dat niet het geval. Je blijft onder begeleiding staan tot je nieuwe gewicht je nieuwe normaal is geworden.

Hoe intensief deze na begeleiding is hangt af van hoe het gaat. Ook de kosten hiervan zijn afhankelijk van hoe het gaat. Lukt het je om je streefgewicht te behouden dan hoef je minder vaak op controle te komen. Heb je problemen om je streefgewicht te behouden dan zal je vaker op controle moeten komen. Er kunnen dan eventueel ook weer kosten bij komen als je tijdelijk weer even op dieet moet. Een deel van de kosten van de Alizonne therapie heb je dan ook zelf in de hand maar concluderend kan je wel stellen dat het een vrij kostbare therapie is.