Wenkbrauwen

Wenkbrauwen transplantatie

Het kan zijn dat de wenkbrauwhaartjes verdwijnen en ook weg blijven. Er kan littekenweefsel lopen bij de wenkbrauw, maar er kan ook te veel geëpileerd zijn. De oplossing is een wenkbrauwtransplantatie. Alle haartjes moeten bij de wenkbrauwtransplantatie een voor een worden geïmplanteerd. Het gaat hierbij om een heel precies werkje en geduld is van groot belang. Het resultaat van de wenkbrauwtransplantatie is echter zeker de moeite waard.

Wenkbrauwlift

Je kunt ook kiezen voor een wenkbrauwlift. Als we ouder worden kan de huid van het voorhoofd uitzakken. Dit kan als gevolg hebben dat de wenkrauwen lager komen te liggen. Mensen kunnen vinden dat zij er moe of oud uitzien, dan is een wenkbrauwlift een oplossing om er vanaf te komen.

De behandeling

De wenkbrauwlift wordt gedaan onder plaatselijke verdoving. Ook volledige narcose is mogelijk bij de wenkbrauwlift. Je wordt niet opgenomen want na een paar uur mag je weer naar huis. Er wordt op de huid afgetekend wat er gedaan gaat worden. Er wordt een snee in de plooi vlak boven de wenkbrauw gemaakt. Dan wordt de snee weer gehecht. Er komt een litteken en dit kun je blijven zien.

Het eindresultaat

Er is geen verband nodig na de wenkbrauwlift. De wenkbrauw kan echter wel blauw en gezwollen zijn. Na vijf tot zeven dagen moeten de hechtingen worden verwijderd. De littekens zijn in het begin goed zichtbaar, maar na een jaar gaan ze al vervagen. Het resultaat van de wenkbrauwlift wordt vaak uitstekend genoemd. Soms is een kleine na correctie nog nodig. Als de huid verder uit gaat zakken kan een nieuwe operatie nodig zijn.

Risico’s en complicaties – Bloedlekkage

Een bloedlekkage is na de operatie normaal, er kan echter ook een meer dan normale bloedlekkage voorkomen en dan is het niet goed. Het is echter geen ernstige complicatie, maar het duurt dan wel even voordat de aangepakte stukken huid er weer goed uit gaan zien. Je kunt last hebben van gevoelloosheid en vochtophopingen, deze gaan vanzelf over.